Lista Amcar Club - Living the american dream !

 

Den amerikanske drømmen - kort historikk
En gjeng ivrige Amcar-entusiaster fra Lista kom sammen sent i 1992. De hadde en plan. Etter å ha cruiset rundt på mangt et treff, ivret de nå etter å starte egen klubb for de stolte amerikanske bilene sine og de om mulig enda stoltere eierne.
Et interimstyre ble dannet (dette bestod av Kenneth Frigstad, Jahn Omdal, Gunstein Tønnessen, Karin Kolnes, Terje Langøy og Paal Hansen) og på nyåret i `93 rullet Lista Amcar Club inn i sine første lokaler.
Offisiell oppstart fant sted i mars samme år. Her ble klubbens første styre valgt og det første budsjettet godkjent. Endelig var Lista Amcar Club kommet skikkelig på svev!

Etter hvert viste leia seg å være altfor høy. Derfor bar det ut på veien igjen, på jakt etter nye lokaler. En midlertidig løsning fantes på ungdomsklubben "Hasselnøtta", hvor klubbmøtene kunne avholdes vederlagsfritt.
På klubbmøtene ble det lagt planer om å arrangere treff, reise på treff og annet. Men det var egne lokaler som var det store samtaleemnet!
Distriktet ble kjørt på kryss og tvers for å finne "det rette". Og en dag fikk medlemmene se en gammel minkfarm som skulle selges. Den var på 7 mål med 1500 kvadrat bygning. Her ble det full tenning!

Plutselig hadde klubben sine egne lokaler, men også gjeld som skulle betjenes. Og med så stor plass, ble det enighet om å satse på vinterlagring av biler, båter og campingvogner i den store hallen.
Ei ripe i lakken var der imidlertid; takhøyden var for liten. Dermed var det bare å jekke opp hele hallen, for så å føre opp to rader med Leca under.

I mange år arrangerte klubben treff på Nordstranda camping på Helvik. Amcar Magazine var på plass i `94 og lagde en flott reportasje. Men interessen for treff har vist seg å være dalende. Derfor har klubben sluttet med treff på Helvik og retter nå alt fokus mot "farmen", som etter hvert har blitt et fantastisk klubblokale, ikke minst takket være stor dugnadsånd. I dag inneholder det stort lager, topp verksted med to løftebukker og en helt ny bar med biljardbord og mye god americana-feeling.
Den amerikanske drømmen er gått i oppfyllelse for Lista Amcar Club.

Kennedy kan sees fra fyret